De visie van About Skin op huidveroudering

Wij geloven niet in anti-rimpelproducten, maar in het aanpakken van veroorzakers van huidveroudering. Daarom focussen wij ons op de drie processen die huidveroudering veroorzaken en op het stopzetten of vertragen van deze processen.

De drie processen die huidveroudering veroorzaken:

1) Vorming van vrije radicalen, de nummer 1 oorzaak van huidveroudering

Door interne en externe factoren, zoals roken, stress en blootstelling van UV-stralen, kan een explosieve groei van vrije radicalen ontstaan, die schade aanricht aan de celstructuren. Vrije radicalen gaan zich dan binden aan gezonde cellen in plaats van ziekteverwekkers (oxidatie). Hierdoor wordt het bindweefsel aangetast, waardoor de huid aan elasticiteit verliest en rimpels ontstaan.

2) Activering van de enzymen die zorgen voor wondheling

Deze enzymen worden ons hele leven geactiveerd bij wondheling, bijvoorbeeld wanneer we ons verbranden of een puistje hebben. Als deze enzymen actief worden, breken ze proteïne af in ons lichaam, zoals collageen, Hyaluronzuur en elastine. Wanneer we ouder worden zijn deze enzymen jarenlang actief gewest, waardoor steeds meer collageen en elastine is afgebroken. Hierdoor wordt de huid minder elastisch en verliest aan stevigheid.

3) Versuikering

We consumeren tegenwoordig wel 40 procent meer geraffineerde suikers dan een aantal decennia geleden. Hoewel je de consumptie van suiker kunt verminderen door het hanteren van een gezonde leefstijl, is het dagelijks gebruik van suiker bijna niet te vermijden. Suiker heeft een sterke invloed op het verouderingsproces, doordat het zich hecht aan ons collageen. Hierdoor raakt ons collageen versuikerd, vervolgens verkleeft het en wordt afgebroken. Het gevolg is een slappe huid!De oplossingen van About Skin en Dermalogica tegen huidveroudering:

1) Het gebruik van antioxidanten

Antioxidanten gaan de vorming van vrije radicalen tegen. Daarom gebruikt Dermalogica in haar producten krachtige antioxidanten zoals polyfenolen, vitamines en mineralen. Om de werking van deze antioxidanten te versterken, maakt Dermalogica in sommige producten gebruik van de unieke Liposomen Technologie, waarbij antioxidanten worden ingekapseld en dieper in de huid kunnen doordringen.

2) Het gebruik van anti-enzymentechnologie

Om de afbraak van proteïnen tegen te gaan, heeft Dermalogica een anti-enzymentechnologie ontwikkeld. Hierdoor kan over-activatie van de wondhelingenzymen worden tegengegaan. Belangrijke ingrediënten hierbij zijn Peptides, Soja, Witte Thee en Vitamine A.

3) Het gebruik van suikervalpeptides

Om te voorkomen dat ons collageen gaat verkleven, worden bepaalde Peptides gebruikt als suikerval om versuikering tegen te gaan. Deze suikerval is een zeer unieke technologie, speciaal voor Dermalogica ontwikkeld. Het werkt als een soort ‘val’ voor suikers. Wanneer we suiker consumeren, gaat de suiker zich aan de peptides hechten in plaats van ons collageen. Hierdoor wordt meer collageen behouden en wordt huidveroudering tegengegaan.

Onze behandelingen met de Age Smart lijn van Dermalogica zijn speciaal gericht tegen huidveroudering.